Enkle Veganske Energikuler med Goodio og Nordic Superfood

Vi elsker energikuler. Og jo kjappere det går å lage de desto bedre. Disse veganske kulene er de enkleste, raskeste og diggeste vi klarte å komme på. Og takket være superpulverene til nordic Superfood kan du med samme base lage 3 versjoner med ulike næringsprofil!

En enkel og god næringsbombe

Disse energikulene med dadler og sjokolade er perfekte når du vil ha en liten snack på farta, eller bare noe søtt til kaffen med god samvittighet. De er supernæringsrike og veldig enkle å lage. Disse energikulene inneholder flere helsebringene Beauty Foods. Og Takket være pulverene og råsaftene til Nordic Superfood kan du også lage flere variasjoner. Slik at du får i deg ulike vitaminer og mineraler gjennom dagene.

Råkakao

Kakao er en skikkelig superfood, som kan gi deg en rekke helsegevinster. Kulene inneholder masse råkakao fra Goodio sin sjokolade. Denne rå kakaoen er rik på antioksidanter vitaminer og mineraler. Noen av grunnene til at vi mener man bør spise kakao hver eneste dag inkluderer:

 • Høyt innhold av antioksidanter (polyphenoler)som beskytter hudens forsvar mot frie radikaler og forhindrer aldring. Samt flavanoider som kan også bekytter huden mot solskader, øker blodsirkulasjon og hindrer synlighet av rynker.
 • Vitamin E øker hudens produksjon av collagen
 • Magnesium bidrar til å rense epidermis og motvirke inflammasjon
 • Kalium som motvirker stress, og som mangle av kan forårsake mørke ringer under øynene
 • Kobber motvirker tidlig aldring og hjelper sår lege raskere.
 • Kakao bidrar også til reduksjon av stresshormonet kortisol, og økt produksjon av lykkehormonet seratonin.
Dadler

I tillegg til å smake godt og gi en digg klissete tekstur, er de også en rik kilde på antioksidanter, vitaminer og mineraler og kan ha mange helsemessige fordeler:

 • Er en god kilde til fiber.
 • Ineholder flere antioksidaner som: Karotenoider som er bra for hjerte, hud og syn. Flavanoider  som er betenselsesdempende og reduserer risiko for en rekke sykdommer som diabetes. Fenolsyre  som er anti.-inflamatorisk og bra for hjerte- og karhelse)
 • Dadler er også en rik kilde på vitamin C og D som både skal bidra til et sterkt immunforsvar, samt gi deg mer elastisk og sunn hud.
 • Flere studier har vist at et høyt inntak av dadler sent i graviditeten kan redusere tiden du er i aktiv fødsel betraktelig pga stoffer sin naturlig binder til oksitosinene i blodet ditt.
Superbær i pulver- og saftform

Pulverene og saftene til Nordic Superfood inneholder det beste av næringsrike nordiske bær, alle med ulike næringsstoffer og fordeler:

 • Blåbær  proppfull av antiocyaniner som motvirker aldring samt er bra for både hjernen og synet.
 • Tindved: proppfull av c-vitamin og omega-7. Om man opplever tørr hud kan disse oljene gi fukt fra innsiden, og c-vitaminen støtter særlig opptak av collagen.
 • Solbær:  Er både rik på c-vitaminer og antioksidanter som bekjemper aldring og øker collagenproduksjon.I tillegg har oljen i solbær blitt dokumentert å kunne lindre hudtillstander som psoriasis.
 • Tyttebær: Nyere forskning viser at tyttebær er det bæret som er mest slankende og bidrar til økt fettfobrenning. I tillegg er de rike i antioksidanter og har blitt påvist å støtte opp en frisk tarmflora noe som påvirker hudkvalitet og vektkotroll.
 • Tranebær Mest kjent som en utrolig effektiv forebygger av urinveisinfeksjon, men også et bær som bidrar til bedre fordøyelse, regulering av cholestrolnivå i kroppen, samt reduserer bakterievekst i munnen og kan dermed bidra til bedre tannhelse.
 • Nyper: Enda en c-vitamin helt som stimulerer collagenproduksjon men denne lille frukten innholder også vitamin A, som støtter opp fuktighet i huden, antioksidanter som bekjemper frie radikaler og beskytter mot solskader, samt essensielle fettsyrer.
Kokosblomstsukker

Kokkosblomstsukker har en lavere glykemisk index, samt færre sukkerarter per 100g karbohydrater. I tillegg inneholder det mineralene jern, zinc og kalsium

Fremgangsmåte

Sleng alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det kjøre på fullt til deigen samler seg og former seg til en ball.

Trill sammen til passe små kuler, etter ønsket størrelse.

Trill kulene i bærpulver. Oppbevar energikulene på et glass eller en beholder og oppbevar i kjøleskapet eller frys for best mulig holdbarhet.

Følg basisoppskriften nedenfor å smak deg frem til dine favoritter eller prøv en av variantene vi har slengt sammen!

Basisoppskrift energikuler

5 dadler
2 dl havregryn
2 ss kokosolje
1 klype havsalt
GOODIO sjokoladeplate
1 ss Nordic Superfood råsaft
Nordic Superfood bærpulver til dusting

Røde Kuler

5 dadler
2 dl havregryn
2 ss kokosolje
1 klype havsalt

1 GOODIO Wild Blueberry
1 ss Nordic Superfood Blåbær råsaft
NORDIC SUPERFOOD RED til dusting

Blå kuler

5 dadler
2 dl havregryn
2 ss kokosolje
1 klype havsalt
1 GOODIO Coconut
1 ss Nordic Superfood Solbær
NORDIC SUPERFOOD BLUE til dusting

Gule Kuler med lakris og tindved

5 dadler
2 dl havregryn
2 ss kokosolje
1 klype havsalt
1 GOODIO Licorice & Sea Buckthorn
1 ss Nordic Superfood Tindved
NORDIC SUPERFOOD YELLOW til dusting

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?

2
0