Myke, seige, digge, glutenfrie og veganske på en gang. Kombinerer du det med Goodio sin 70 % Arriba sjokolade har du en vinner! Nevnte vi at de også er superenkle å lage?
Oppskriften
Tid: 15 min prep + ca. 20 min steking.
Ovn: 175ºC
Utstyr: Stekebrett + bakepapir, bakebolle, sleiv/slikkepott
Flax egg
6 ss kokende vann
2 ss linfrø, knuste eller hele knust i blender
Tørre ingredienser
200g mandelmel
4 ss kokosmel
2 ts bakepulver
2 dl kokkosblomstsukker
1 klype havsalt
1 ts vaniljepulver
Våte ingredienser
1 dl kokosolje
1 dl valgfri plantemelk (vi liker Kolonihagens mandel- eller kokosdrikk)
Sjokolade
1 plate Goodio Arriba
Slik lager du chocolate chip cookies
Forvarm ovnen til 175ºC.
Lag flax egg
Tilsett knuste linfrø i en bakebolle. Om du bruker hele linfrø så kjører du de enkelt i en blender/foodprosessor for å knuse de. Kok opp vann og bland 6 ss med linførene. Rør rund og la det stå og svelle i 5 min.
Lag Chocolate chip cookies deig
Bland resten av de tørre ingrediensene i en annen bakebolle og bland.
Når flaxeggene har fått svelle ferdig, rør inn plantemylk og smeltet kokosolje sammen med flaxeggene.
Bland det tørre med det våte til en jevn chocolate chip cookies deig.
Bland inn sjokolade og stek
Hakk sjokoladeplaten og bland inn i sjokolae cookies deigen.
Finn frem et bakebrett med bakepapir og bruk en spiseskje og fingrene til å fordele deigen til ca. 16 chocolate chip cookies. Press de litt flate. det er opp til deg om du vil forme de til perfekte runde kjeks eller om du vil la de være litt «naturell» slik som vi har gjort.
Stek sjokolade cookies midt i ovnen i ca. 20 minutter. Steketid varierer mellom ovn og hvor store og tykke kjeksene utformes. De er ferdige når cookiesene har blitt gylne. La de avkjøle seg før servering – de vil være veldig myke rett ut av ovn, men herlige, seige og digge kalde!
Oppbevaring
Sjokolade cookies holder seg best noen dager på kjøl – og er helt supre å fryse ned!
Legg igjen en kommentar