Duftlys til glede og Hodebry

Derfor bør du velge et rent og naturlig duftlys til hjemmet ditt

Duftlys for mange er det ultimate self care kjøpet. Enten du vil ha noe som både dufter godt og ser vakkert ut i hjemmet. Eller er ute etter en fin gave til nok en venn “som har alt”. Flere aspekter ved duftlys er en fryd for sansene, og det er ikke så rart at duftlys er så populært. Først har du selvsagt duften. Den deilige duften som brer seg utover rommet når det er tent, men også gir en subtil note når det bare står der uten fyr på veken. Ofte er også designet like appelerende som lukten i seg selv. Et duftlys kan være den raskest og mest lommebok-vennlige måten å pynte opp et rom. Og så har du den følelsen når det er tent. Den knitrende lyden, og deilige varmen. Hva er det ikke å elske ved duftlys?

Tar man en nærmere titt på det meste som er å finne i butikker, finner man raskt ut at ikke alle duftlys er produsert likt. Og om du ikke er så nøye med hva du velger, risikerer du å brenne et lys som både er dårlig for miljøet, men som også påvirker ditt innemiljø. Noe som kan bidra til at du selv puster inn helseskadelig luft.

Ikke all voks i duftlys er skapt likt.

Den store majoriteten av lys på markedet er laget av parafin. Parafin er et biprodukt av fossilt brennstoff, som når det brennes kan avgi giftige klimagasser som aceton og benzene som er lite gunstig for verken miljø eller helse. I Norge alene tilsvarer den mengden parafin som brennes i løpet av et år tilsvarer utslippet til ca 11.000 bilder. Og studier har vist at gjentagende bruk av parafin.baserte duftlys kan være helseskadelig og fremkalle sykdom som astma og kreft. Flere kilder hevder at avgasser fra parafin kan sammenliknes med passiv røyking.

Så hva bør et duftlys være laget av?

Se etter et lys som er laget av en naturlig voks. Dette kan både være bivoks, eller en vegansk variant som kokkosnøttvoks eller  soyavoks. Eller en blanding.  Selv om flere av de ledende merkene på markedet inneholder parafin er det heldigvis en økende popularitet blant de renere og mer miljøvennlige typene. Noe som gjør at det blir stadig lettere å finne i flere butikker.

I vår nettbutikk finner du lys laget av både soya, bivoks og kokkosolje.

Når du ser etter lys, vær også sikker på at den renere voksen står for 100%. Ettersom denne typen voks er ca 6x så dyrt som parafin, er det mange merker som ofte bruke en blanding. Dette mener vi ikke er godt nok.

Duften av naturlig parfyme

Den andre store “fakeren” i et en verden av duftlys er syntetisk parfyme. Selv om det ofte lukter sterkere, kan det fort gi motsatt effekt enn det du ønsker. Denne typen duft kan for mange bidra til hodepine og stress. Denne typen parfyme kan også være utvinnet fra mineraloljer (fossilt brennstoff) og inneholde både parabener og phtalater. Vi foretrekker derfor lys med naturlig parfymer, som kommer fra en transparent kilde som for eksempel eteriske oljer. Sørg alltid for at produsenten har oppgitt at sine lys er fritt for giftstoffer som parabener og phtalater.

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?

2
0