.

Vår guide til naturlig, miljøvennlig og trygg solkrem

pusser tennene med naturlig tannkrem

Munnens Mikrobiom. Hvorfor det er viktigere enn noensinne å velge en trygg tannkrem?

Tematikk rundt tarmbakterier og mikrobiomet, har virkelig vært i vinden de siste årene. Nyere forskning har redefinert helse og hva det betyr å være et friskt menneske. Det er forholdet mellom mennesket og mikrobene i vår kropp, som holder oss levende. Når disse mikrobene er ute av balanse manifesterer det seg i sykdom. Har du noen gang tenkt på at dette ikke bare gjelder i magen, men for hele kroppen? I munnen også finner vi noe som kalles det orale mikrobiomet. Her er det å holde de gode bakteriene i live også fundamentalt for god munnhelse. Så hvorfor har vi blitt fortalt at det å skylle munnen i alkohol, eller å pusse tennene med tannkrem full av såpe en god idé? Når vi i dag vet at det å bytte ut tannpleieproduktene dine for noe med skånsomt og naturlig, er noe av det enkleste og viktigste du kan gjøre. Ikke bare for tennene dine, men for generell helse og velvære.

Read More »
reishi sopp i te eller kaffe

Medisinsk sopp fra A-Å

Selv om sopp har blitt brukt siden tidenes morgen, og flere av oss spiser matsopp som champignon, steinsopp og kantarell ved jevne mellomrom. Har termen “medisinsk sopp” først dukket opp de siste årene som en velvære trend. Med nye versjoner av tradisjonelle varianter som Chaga og Reishi i spissen. På tross av at dette oppleves som en nyere trend, ser man at bruk av sopp som medisin har en lang historie. Og er også et område som har blitt forsket mye på. Her guider vi deg gjennom historien, fordelene, og noen av våre favoritter sopp for å styrke kropp og sinn.

Read More »
beste ansiktsrens for kvisefri hud

Hvordan finner jeg den beste ansiktsrensen for min hud? En komplett guide til ulike typer hudrens.

Hvorfor er det viktig å rense huden? Ansiktsrensen er et viktig steg i hudpleierutinen, og legger et rent grunnlag for de produktene du påfører etterpå. På kvelden er ofte rens et steg for å fjerne både sminke og skitt som har samlet seg gjennom dagen. Mens på morgenen er det er viktig steg som fjerner døde hudceller og svette. Slik at huden din er klar for  å absorbere serum og fuktighetskrem. Men hvordan vet du hvilken type ansiktsrens er rett for din hudtype?

Read More »
chaga elixir te fra pulver

Chaga – En komplett guide til kongen av medisinsk sopp

Chaga er en av de mest kjente medisinske soppene der ute, og er også kjent som en superfood som har fått en skikkelig oppsving de siste årene. På godt norsk kalles Chaga for kreftkjuke. Og selv om dette navnet ikke høres så fristende ut, så lover vi at etter å ha lest denne guiden kommer du til å ha enda mer lyst til å teste Chaga om du ikke har gjort det enda.

Read More »
norsk skog

Kan Forest bathing være den beste og billigste velvære-trenden tilgjengelig for oss Nordmenn?

Når man snakker om velværetrender og hacks har disse en tendens til å finne veien til Norge litt senere enn mange andre steder. Ofte starter en ny trend i “wellness-mekkaer” som New York og LA. Og ofte koster det en del penger.  De siste årene har en av  trendene mange har snakket om vært Forest Bathing. Og denne gangen, tror vi faktisk de har slått spikeren på hodet i forhold til å være en enkel, tilgjengelig og ikke minst gratis aktivitet. Helt perfekt for oss Nordmenn som bor i et land omgitt av skog og mark. Men hva er oppsiden utover frisk luft og litt kvalitetstid i skogen? Vi sjekket, og fant lang liste med helsefordeler for både kropp og sinn.

Read More »
mineral solkrem spf 50 ansikt

Hva inneholder solkremen din? Alt du trenger å vite for å velge naturlig, miljøvennlig og trygg solkrem

Fra korallvennlig til bredspektret beskyttelse, og begreper som mineralfilter. Vår guide til naturlig og miljøvennlig solkrem bryter ned den vanligste terminologien og svarer på alle de mest vanlige spørsmålene knyttet til valg av en trygg og naturlig solkrem. Vi forteller deg hvilke ingredienser du skal se etter, og hvilke som kan være lurt å unngå. Hva er det som egentlig gjør en solkrem trygg for både deg og biomagfoldet vi trenger for en sunn klode?

Read More »