.

Vår guide til naturlig, miljøvennlig og trygg solkrem

rå vegansk sjokolade fra goodio

Ingrediens Spotlight: Kakao

Takket være det siste tiårets rawfood- og superfood bevegelse, har det etterhvert blitt en rimelig kjent sak at kakao og sjokolade kan være ekte supermat som er fullt av næring. Men betyr dette at all kakao og sjokolade er bra for deg? Nei, det er det jo selvsagt ikke. Her snakker man om råvaren kakao i sin reneste form fremfor blandingsprodukter (også kjent som kakao) som gjerneer fulle av melk, sukker og andre tilsetninger. På engelsk differensieres ordene Cacao fra Cocoa, og den store forskjeller er at Cacao eller Rå Kakao inneholder kun én ting. Nemlig ren kakao i form av pulver, nibs el.l. Og det er denne vi skal dykke ned i og bli litt bedre kjent. Som en god påminner hvorfor litt (eller mye) sjokolade i livet kan være en veldig god ting – så lenge råvarene og produktene velges med omhu.

Read More »

Den beste Online Treningen vi ikke klarer å leve uten

Etter et år med av-og-på stenging av treningssentre, har online trening blitt viktigere enn noensinne for mange.

Men det å finne motivasjon i ditt eget hjem, eller å unngå å la deg selv distrahere være en reell utfordring (We can relate!). Derfor har vi plukket ut våre favoritter. Online trening som tilbyr enkle øvelser, både med og uten utstyr. Og med mulighet til klemme inn en skikkelig effektiv økt på kun 5-10 minutter!

Det alle har til felles er at de er designet for at du skal jobbe med kroppen på en effektiv og skånsom måte, uten å pådra deg stress, slitasje eller skader. High intensity, low impact trening er noe vi brenner for. Og alle damene bak vår favoritt trening nailer nettopp dette!

Read More »
naturlig solkrem fra acorelle

5 clean swaps du kan gjøre på baderommet i dag: for maksimal impact og minimal effort

I en jungel av mat, skjønnhet, velvære og husholdning kan det virke litt overveldende å navigere når det kommer til hvilke produkter som kanskje kan skiftes ut for grønnere alternativ. Idéen av å endre på absolutt alt du gjør kan føles ut som en stor (og dyr) jobb. Og innbitte vaner er naturligvis vonde å vende for oss vanedyr. I tillegg sitter mange igjen med følelsen av at et bytte til noe naturlig eller økologisk går på bekostning av kvalitet. Men heldigvis er det slik, at man trenger ikke gjøre alt på en gang. Og med små endringer kan man gjøre en stor forskjell. Det finnes også et økende mangfold av produkter som er kompromissløse både på kvalitet, trygghet og bærekraft, slik at det blir lettere for deg som forbruker å velge. For å gjøre det enda enklere har vi plukket ut 5 av de aller viktigste og letteste produktene du kan bytte ut for størst mulig innvirkning på både planeten og din helse.

Read More »
pusser tennene med naturlig tannkrem

Munnens Mikrobiom. Hvorfor det er viktigere enn noensinne å velge en trygg tannkrem?

Tematikk rundt tarmbakterier og mikrobiomet, har virkelig vært i vinden de siste årene. Nyere forskning har redefinert helse og hva det betyr å være et friskt menneske. Det er forholdet mellom mennesket og mikrobene i vår kropp, som holder oss levende. Når disse mikrobene er ute av balanse manifesterer det seg i sykdom. Har du noen gang tenkt på at dette ikke bare gjelder i magen, men for hele kroppen? I munnen også finner vi noe som kalles det orale mikrobiomet. Her er det å holde de gode bakteriene i live også fundamentalt for god munnhelse. Så hvorfor har vi blitt fortalt at det å skylle munnen i alkohol, eller å pusse tennene med tannkrem full av såpe en god idé? Når vi i dag vet at det å bytte ut tannpleieproduktene dine for noe med skånsomt og naturlig, er noe av det enkleste og viktigste du kan gjøre. Ikke bare for tennene dine, men for generell helse og velvære.

Read More »
reishi sopp i te eller kaffe

Medisinsk sopp fra A-Å

Selv om sopp har blitt brukt siden tidenes morgen, og flere av oss spiser matsopp som champignon, steinsopp og kantarell ved jevne mellomrom. Har termen “medisinsk sopp” først dukket opp de siste årene som en velvære trend. Med nye versjoner av tradisjonelle varianter som Chaga og Reishi i spissen. På tross av at dette oppleves som en nyere trend, ser man at bruk av sopp som medisin har en lang historie. Og er også et område som har blitt forsket mye på. Her guider vi deg gjennom historien, fordelene, og noen av våre favoritter sopp for å styrke kropp og sinn.

Read More »
beste ansiktsrens for kvisefri hud

Hvordan finner jeg den beste ansiktsrensen for min hud? En komplett guide til ulike typer hudrens.

Hvorfor er det viktig å rense huden? Ansiktsrensen er et viktig steg i hudpleierutinen, og legger et rent grunnlag for de produktene du påfører etterpå. På kvelden er ofte rens et steg for å fjerne både sminke og skitt som har samlet seg gjennom dagen. Mens på morgenen er det er viktig steg som fjerner døde hudceller og svette. Slik at huden din er klar for  å absorbere serum og fuktighetskrem. Men hvordan vet du hvilken type ansiktsrens er rett for din hudtype?

Read More »