En lett kullsyreholdig vann med 3 forskjellige smaker og funksjoner. Fylt med naturens urteblandingene, fremstilt av det Svenske urtemedisinke institutt

fri for tilsatt søtning · naturlig · adaptogener
Bloomy drinks grape + lemon
Bloomy drinks elderflower

En sprudlende nyhet!

Det finnes noen kjempestore selskaper (som vi ikke skal nevne navn på) som selger en hel haug med sukker og koffein, og kaller det for funksjonell drikke. Bloomy syntes det var et ganske ubrukelig opplegg, så de tenkte de kunne gjøre det bedre selv.

 I tillegg har de alltid vært fascinert over alle de kule plantene og vekstene som har blitt brukt gjennom historien, og er såkalte adaptogener. Det finnes for eksempel en bark som indianerne brukte for å rense kroppen. Vikingene brukte kvann for å få et lite spark før de skulle ut å kjempe. Noen sier også at russerne vant flest medaljer i 1976 ved å lade opp med Schisandrarot.

Adaptogener = urter og røtter som hjelper kroppen hjelpe seg selv

Dette er jo bare funfacts og ting som høres kult ut. Men det er også mye fakta bak disse plantene. Ta Youyou Tu, årets Nobelprisvinner i medisin, for eksempel. Hun mottok prisen fordi hun brukte sommermalurt til å redusere dødeligheten i malaria. Det er også gjort et veldig kult studie på snegler som viser hvor mye stress reduseres ved at de fikk rosenrot i maten sin.

For å bare nevne noe. Det finnes så mye spennende, så de søkte like gjerne opp han som var mest belest på dette området. Det var professor Georg Wikman, som grunnla det Svenske urtemedisinske institutt. Og sammen laget de Bloomy Drinks.

Urtene / Adaptogenene

Bloomy er på jakt etter de kuleste, smarteste og sunneste urtene, røttene og blomstene man kan finne.

Det som er felles for vekstene de putter på sine flasker er at de klassifiseres somadaptogener. Det høres kanskje litt komplisert ut, men betyr bare veldig enkelt at vekstene hjelper kroppen hjelpe seg selv.

Russisk rot

Dette er en fin liten rot som vokser i Sibir. Man har tradisjonelt brukt den for å hjelpe kroppen holde et sterkt immunforsvar samt bidra til fysisk og mental energi. I Russland har man f.eks. latt kosmonauter spise roten for å få igang kroppen raskere når de har landet på jorden igjen. Med andre ord kan man si at denne roten er så full av flotte greier, at det holder hele veien til månen og tilbake.

Schisandra

Et lite bær fra Kina som hjelper kroppen restituere og hente seg inn etter fysisk aktivitet. Ganske kult faktisk. Prøv den etter du har slått din motstander i tennis, etter en løpetur eller når du bare føler deg litt trøtt.

Rosenrot

Roten har tradisjonelt blitt brukt for å bidra til fysisk styrke og utholdenhet, men har og en positiv effekt på blodsirkulasjon som bidrar til hjernen sin prestasjonsevne. Våre vikinger knasket på denne roten for å få et ekstra kick når de skulle ut og slåss (som vi gjerne vil tillegge var veldig dårlig oppførsel).

Reinrot

Dette er er en urt som hjelper kroppen tilpasse seg til stressende situasjoner og som generelt styrker kroppens funksjoner. Navnet har den fått fra reinsdyrene i Sibir som graver opp planten og spiser den for å få styrke til å parre seg. Hvis du vil plukke den selv finner du den i Kazakstan. Alternativt kan du klatre opp på fjellkjeden Altai ved Mongolia. Ta kontakt så skal du få noen reisetips.

Kvann

Denne roten kan du dra til fjells og plukke selv om du vil. Men om du ikke har tid til det, finnes det kvann i denne flasken. Den kalles ofte for fjellets dronning, bidrar til bedre fordøyelse og å få i gang apettiten.