Portfolio Categories: Oppskrifter

Veganske og Glutenfrie oppskrifter

Når vi tenker på mat er det flere ting som er viktig for oss: Det skal være sunnere og mer bærekraftig. Helst vegansk, og definitivt glutenfritt. Det er uten tvil fritt for melk, raffinert sukker eller andre kunstige tilsetninger. Det er ekte mat! Og vi gjør så godt vi kan å finne råvarer som er kortreiste, i sesong og økologisk om mulig.

Helse og bærekraft er hygienefaktor – men smaken er viktigst!

Da vi startet Oh Yes, som en leverandør var vi lidenskapelige opptatt av at alt skulle “tick all the boxes”, det skulle være bra for kroppen, bra for planeten, men det skulle heller ikke være kompromiss på smak eller kvalitet. Det samme gjelder når vi lager mat, enten vi bruker våre egne produkter eller andre råvarer. Det skal være vegansk, glutenfritt og melkefritt. Men viktigst av alt: sjukt digg!

Den perfekte balansen med ulike smaker og råvarer

Hver gang vi lager en ny oppskrift eksperimenterer vi med ulike typer glutenfritt mel for å finne den perfekte teksturen. Det er ofte en blanding som skal til for at det eksempelvis ikke blir for tørt. det samme gjelder alternative søtningstoffer til sukker. trenger retten mer salt, med sødme eller mer syre? Hvordan finner vi den perfekte balansen? Og når maten er klar – kan vi si at dette var like godt eller bedre enn det “konvensjonelle”? Eller oppleves det som et alternativ. Vi har alle smakt glutenfrie produkter som smaker litt som papp, eller grønne ting som bare smaker gress. Det er nettopp det vi vil vekk fra!

Noe til ethvert måltid, og helst både kjapt og enkelt

Engang i blant begir vi oss på en litt mer avansert raw kake. Men mesteparten av tiden ønsker vi å at det skal går kjapt, være ukomplisert og at det lages av relativt tilgjengelige råvarer. Enten det er raw food, vegansk og glutenfri bakst, eller næringsrike smoothier skal du alltid finne noe du elsker, og klarer å lage uten å bli overveldet.