Hva betyr “rent” for OH YES?

Oh Yes sin rene standard

I en jungel av buzzord, trender og produkter som både er definert som “clean”, etiske og bærekraftige har vi valgt å definere hva “rent” betyr for oss.

Uansett hvordan produktene i butikken vår er merket, vil vår rene standard gjelder for alt vi sender. Dette anser vi som hygienefaktor, og har gjort jobben med å undersøke alle ingredienser og råvarer. Samt alle ledd i verdikjeden til produsentene, slik at du skal føle deg så trygg som overhodet mulig.

Oh yes sin rene standard nr 1: Bærekraft
Oh yes sin rene standard nr 1: Bærekraft

For planeten, menneskene og alle i verdikjeden av produktet.

Over 90% av vårt sortiment er vegansk, og i tilfellene der dette ikke er tilfellet skal vi være sikre på at både råvarene og metoder brukt ivaretar både dyrevelferd og bruk av naturressurser.

Vi jobber med produkter som er økologisk sertifisert, når det er mulig. Og når det ikke går, spør vi hvorfor og krever sporbarhet slik at vi er trygge på at det ikke finnes rester av plantevernmidler i produktene. Samt at de er dyrket og produsert med hensyn til naturens ressurser.

Vi ser ikke bare på selve produktet og råvarene, men også emballasjen og selskapet som produserer varen. Slik at vi vet at vi utelukkende jobber med leverandører med like høy integritet som oss – og har et bevisst forhold til planeten og bruk av ressurser.

Våre produkter skal alltid oppleves som et førstevalg fremfor et alternativ. Smaken skal være god, designet skal være vakkert og funksjonelt. Du skal alltid være trygg på at det er verken giftstoffer, fyllstoffer eller andre unødvendige eller potensielt skadelige ingredienser i produktene.

Du finner en fullstendig liste over ingredienser og giftstoffer vi unngår HER.

Vårt krav til leverandører og produsenter er at de kan dokumentere ingredienser og alle anskaffelser av råvarer, og vi vil alltid stille de viktige spørsmålene:

  1. Er råvarene naturlige eller syntetiske?
  2. Finnes det flere potensielle kilder til en spesifikk ingrediens? Og hvis ja, hvorfor er dette den beste?
  3. Kan alle påstander rundt både ingredienser og virkning backes opp på en god måte?

Vi liker ikke begrepet “sunt” da det er mange måter å definere dette på. Men har satt noen retningslinjer basert på den aller nyeste forskningen kombinert med våre egne erfaringer av hva kroppene våre har godt av. I tillegg ønsker vi å være inkluderende og at det skal være enkelt for deg å velge om du har allergier, intoleranser eller andre behov i forhold til diett.

Vi tror på at det du putter i deg og på kroppen skal være primært plantebasert, trygt og så naturlig som mulig med minimal prosessering. 

Hva vet vi egentlig om tryggheten til en ingrediens? Finnes det noen risiko for brukeren eller miljøet ved å bruke denne ingrediensen. Enten for seg selv, eller når den er brukt i en mat- skjønnhets- eller velværeprodukt?

Vi jobber også kun med produkter som er melkefrie og glutenfrie. Og selvsagt er de frie for raffinert sukker. Du finner heller ingen unødvendige tilsetninger eller kunstige ingredienser i noen av spiselige produktene på ohyes.no

Når vi snakker om etisk produksjon er det menneskene og dyrene vi ønsker å ivareta.

I produksjonen av et produkt er det ofte flere ledd i en verdikjede fra produksjon av råvarer, hele veien til deg. Og vår jobb her er å sikre at alle våre produsenter og leverandører jobber på en måte som sikret at alle menneskene involvert jobber med trygge arbeidsvilkår og får en rettferdig lønn. Samt at det ikke finnes noen elementer av dårlig dyrevelferd på reisen heller.

Når det er mulig velger vi produkter som er sertifiserte med f.eks. Fairtrade, Cruelty free og Leaping bunny. Hvis produktet ikke er sertifisert krever vi dokumentasjon på at både menneskerettigheter og dyrevelferd er ivaretatt i alle ledd.

For oss betyr også etisk handel en økonomi der små og mellomstore bedrifter, samt et mangfold av produsenter og leverandører får lov å operere. Der det stilles høyere krav til kvalitet enn lave priser. Slik at man er sikker på at alle, i alle ledd av verdikjeden får en rettferdig lønn for de beste råvarene. Og hvor du også kan føle deg trygg på at overskuddet er fordelt mellom alle, fremfor kun eieren av merkevaren som sitter igjen med den desidert største biten av kaken.

Giftfritt

Naturlig

Miljøvennlig

Trygt

Etisk

Effektivt

Som del av vår rene standard holder vi et løfte om å alltid:

  1. Bruke offisiell ingrediens terminologi (INCI)
    Hente dokumentasjon på ingredienser sin komposisjon, renhet og opprinnelse.
  2. Teste alle produkter selv på oss selv, og frivillige mennesker for å sjekke etter sensitiviteter og effekt
  3. Finne god forskningsbasert info som backer påstander rundt ulike ingredienser.

Som overordnet regel unngår vi en rekke grupper med ingredienser:

Alt vi nevner her er “grupper” med ingredienser. Feks. nevner vi Parabener – og som du kanskje kjenner til finnes det en lang liste igjen med forskjellige typer parabener.

Klikk på lenken nedenfor for å se en med komplett liste over alle ingredienser vi unngår fra A–Å, samt noen ingredienser vi tillater, men du kanskje har spørsmål rundt.