Rå Blåbærkake

Vi har latt oss inspirere av Oslo Raw og Tiril Refsum sin nye bok Rågodt. Livet er en nytelse, så en kake behøver ikke bare smake godt, den kan gjøre godt for kropp og sinn. Alle hennes oppskrifter er glutenfrie, plantebaserte (veganske), fri for raffinert sukker og fylt med naturlig, levende mat. Vi har lekt oss—så her kommer vår utgave av Tiril sin Blå regnbue kake—med blåbærsaft og Rødt bærpulver fra Nordic Superfood.

Oppskriften

Tid: 1 time + 2 timer på frys
Utstyr: Food processor, blender, 25×25 cm springform
Før du begynner: Legg cashewnøttene i vann, gjerne kvelden i forkant eller et par timer før du skal lage kaken slik at de blir helt myke.

Kakebunn

2 dl havregryn
2 dl hasselnøtter
2 ss mandelsmør
½ ts vaniljepulver
15 dadler uten sten
½ ts havsalt
2 ss lønnesirup

Vaniljekrem

6 dl bløtlagte cashewnøtter
4 dl kokoskrem
4 ss lønnesirup
2 ss sitronsaft
1,5 dl smeltet kokosolje
1 ts vaniljepulver
¼ ts havsalt

Lilla krem

+ 4 ss Nordic Superfood blåbær råsaft

Rosa krem

+ 1 ss Nordic Superfood Rødt bærpulver

Slik gjør du

Kakebunn

Hell av vannet på cashewnøttene og ha alle ingrediensene til kakebunnen, utenom sirup, i en foodprocessor og kjør til en grov deig. Tilsett sirup og kjør videre til deigen blir klissete og samler seg litt. Den skal være mulig å forme med hendene. Om den er for tørr, tilsett litt mer sirup eller flere dadler. Dekk springformen din med bakepapir og press kakedeigen ut i formen med fingrene. Sett i fryseren mens du fortsetter på kremen:

Vaniljekrem

Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i en blender og kjør til en jevn og fin krem. Fordel kremen likt i 3 skåler.

Lag 1: Rosa krem

Ha den ene skålen med krem tilbake i blenderen sammen med bærpulveret for å lage den rosa kremen. Ta kakebunnen ut av frysen og fordel den rosa kremen. Slå formen litt i kjøkkenbenken og “rist” den litt for at kremen fordeler seg pent i formen. Sett formen tilbake i fryseren til kremen har satt seg litt.

Lag 2: Vaniljekrem

Ta kaken ut av frysten og fordel vaniljekremen på samme måte og sett kaken inn i fryseren igjen.

Lag 3: Lilla krem

I den siste skålen med krem, tilsett blåbærsaft og rør sammen med en skje. Ta kaken ut av frysen igjen og fordel den lilla kremen på samme måten og sett kaken inn i fryseren igjen og la den stå i minst 2 timer.

Servering

Råkaker er perfekt å ha på lur i fryseren! Ta den ut ca. 1 time før servering eller la den stå i kjøleskapet over natten. Pynt med friske bær og kanskje litt tørkede blomster, og NYT!

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?