Overnight Oats Med Tindved

Intro

Overnight oats er den perfekte frokosten. Det er sunt, godt og det lager seg selv over natten = du slipper å løfte en finger på morgenkvisten og kan enkelt dra med deg et glass i farta!

Noe av det vi elsker mest med overnight oats er at du kan variere hva som går oppi etter smak eller hva du selv har i kjøkkenskapet. Så her er enkelt og greit en god basisoppskrift, som vi har pimpet opp med kokosmelk, frø og næringsrik, syrlig og god tindvedsaft!

Tindved er ekstremt rik på C vitamin og inneholder totalt 10 vitaminer, 24 sporstoffer og 18 aminosyrer. Det bidrar til å beskytte kroppen mot frie radikaler, omega 7 er bra for slimhinnene våre og C vitaminen er en real immunbooster! For å bare nevne no

Kokosmelk gir fantastisk smak og en kremet konsistens, men kan alene bli litt heavy. Derfor lager vi vår grøt med 50/50 kokosmelk og plantebasert melk. Rettere sagt har vi brukt havremelk, men det var bare fordi det var det vi hadde i kjøleskapet. Har du ikke noen annen melk? Da kan du også mikse ut kokosmelken med vann.

Grøten kan så klart lages uten frø, men etter å ha prøvd med solsikkefrø klarer vi oss ikke uten! Frøene gir grøten ekstra tygg og konsistens. Frø er også kjent for å være fylt med proteiner, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler.

Nordic superfood tindvedsaft

Oppskriften

Tid: 10 min prep + over natten
Porsjoner: 2

Ingredienser

2 dl plantebasert melk
2 dl kokosmelk
1 ss lønnesirup
1 ts vaniljepulver
2 ts tindved råsaft
1 dl solsikkefrø
2 dl havregryn
1 klype havsalt

Slik gjør du

Miks plantemelk, kokosmelk, lønnesirup, vaniljepulver og tindvedsaft.

Vend sammen havre og solsikkekjerner.

Bland væske og tørre ingredienser sammen.

La grøten svelle litt før du fordeler det på to glass som kan stå i kjøleskapet over natten.

Server gjerne med f. eks. skivet banan og bær, bipollen, kokosflak, Nordic Superfood Yellow bærpulver. Topp grøten med det du elsker!