Collagen Boosting Smoothie

smoothie med collagen og antioksidanter

Collagen + næring + vann = sant!

 

Collagen er ikke bare noe man kan ta som et tilskudd, men nemlig noe store deler av kroppene våre er laget av. Og med de rette forutsetningene, kan vi hjelpe kroppen produsere mer kollagen. Dette samt å holde huden fuktig handler derfor i størst grad om du inntar av mat og drikke. Uansett hvilken hudpleierutine du har, vil det du spiser  skinne gjennom på huden din. Derfor har vi designet denne smoothien både få å gi masse naturlig næring via matvarene du inntar. Men også for å få mest mulig ut av et kollagentilskudd ved hjelp av c-vitamin-synergier. Men også hydrere tørst hud, styrke og beskytter huden.

Ved hjelp av antioksidanter, vitamin C, E og A, så vel som essentielle fettsyrer, er dette en recipe for glow! I tillegg til å være en cocktail av vitaminer, mineraler og protein, er en daglig smoothie en fantastisk måte å få i deg nok væske på. Å holde huden hydrert fra innsiden via frukt og grønnsaker, er faktisk mer effektivt en å bare drikke vann. Vi forteller deg mer om dette om litt.

Nordic Superfood Collagen Premium +
Multer i norsk natur

Superingrediensene som bidrar til økt kollagen produksjon og annen næring til huden

Røde og oransje grønnsaker

Røde grønnsaker som paprika og tomat inneholder antioksidanten lykopen. Lykopen fungerer som en naturlig solbeskyttelse. Den fungerer også som en antioksidant som både kan forebygge og reversere skaden collagen i huden. Disse grønnsakene og særlig Paprika er også en tik kilde til p C-vitaminer. Dette er nødvendige for at kroppen skal kunne produsere collagen.

Oransje grønnsaker som gulrot er både rike på betakaroten som beskytter huden, men også A-vitamin, som regenererer huden ved å stimulerer kollagenproduksjonen. Innenfor hudpleie verden, er atopisk vitamin A bedre kjent som retinol.

Alle skogens og markas bær

Nordiske bær inneholder mer antioksidanter enn noen andre. Dette gjør at de beskytter huden fra skade. Men i tillegg til dette er samtlige av disse C-vitamin bomber. Alt fra jordbær til bringebær, inneholder faktisk med C-vitamin enn appelsin.

Av de bærene som virkelig skiller seg ut her finner du Tindved (også kjent som havtorn på svensk), nyper og multer. Disse bærene er noen av de rikeste på C-vitamin i hele verden. C-vitamin + kollagen = magi. Dette er fordi C-vitamin hjelper aminosyrene lysein og prolin konvertere til kollagen. Som et antioksidant er disse også utrolig viktige når det gjelder å nøytraliserer frie radikaler som bryter ned collagen og elastin i huden.

I tillegg til dette inneholde Tindved (Havtorn) essensielle fettsyrer som Omega 3 og Omega 7, som både virker betennelsesdempende og bidrar til å smøre huden fra innsiden.

Fettsyrene som smører huden din

Studier har vist at en diett som er rik på gode fettkilder er assosiert med bedre hudelastisitet. For å smøre huden fra innsiden kan det derfor være fordelaktig å spise mat som er rik på de gode fettsyrene. I planteriket kan dette inkludere Avocado og tindved (havtorn). Fettsyrer er også nødvendig for opptak av fettløselige vitaminer som vitamin A og E fra andre grønnsaker nevnt ovenfor.

Protein for hud og kropp

En god dose protein, som er rik på lysein og prolin støtter opp kroppen sin naturlige produksjon av collagen. Dette finnes i samtlige matkilder som for eksempel fisk og egg,så vel som nøtter. den aller enkleste måten å få kombinert dette sammen med frukt og grønnsaker er med kollagenpulver.

Vi anbefaler et marint collagentilskudd i pulverform, som er 100% rent og kommer fra en transparent og bærekraftig kilde. les mer om Collagen og kollagentilskudd her. I tillegg til dette vil kollagen som en proteinkilde gi en økt metthetsfølelse. Dette kan bidra til mindre blodsukkersvingninger og støtte opp sunn vektreduksjon- eller vedlikehold.

Bli bedre kjent med Kollagen fra A-Å her

Spis vannet ditt!

Nøkkelen til plump hud, med minimal synlighet av rynker handler om å holde seg hydrert. Dette er fordi cellene i kroppen vår, tørker ut med årenes løp. Men å få i seg nok vann, handler ikke om hvor mye man drikker kroppen. Men heller hvor mye vann cellene våre holder på.

Det er derfor eksperter som Dr Howard Murad, forfatteren bak The Water Secret, anbefaler at man får i seg mest mulig vann fra det man spiser. Det vil si å innta flest mulig vannrike matvarer. Årsaken til dette er fordi vannet i maten vår er omgitt av andre molekyler som hjelpe vannet å nå cellene våre. Noe som sikrer at det går inn i systemet vårt på en effektiv måte. Når vi “spiser vann” absorberer vi også vannet mye langsommere enn om man drikker et vanlig glass. Dette gjør det enklere for kroppen å ta opp.

I tillegg til dette får man i seg  vitaminer og mineraler, som kroppen mister når man svetter . Dette  gjør at du opprettholder næringsbalansen i kroppen. Ingredienser som er spesielt rike på vann i denne oppskriften er  jordbær, agurk, og ananas. Men andre gode kilder inkluderer brokkoli og blomkål samt salat og bladgrønnsaker,  for å nevne noen.

Nordic Superfood YELLOW
IMG_0536

Oppskriften

Tid: 5-10 minutter

Fremgangsmåte: Kutt opp alt og hiv det i blenderen. Tilsett væske. Kjør på full speed til den er homogen. Server og nyt.

Porsjoner: 1 stor eller 2 mellomstore glass

Ingrediensene

1 dl  jorbær (gjerne frossen)

1 dl  ananas (gjerne frossen)

1 liten eller 1/2 stor gulrot

¼ avocado (gjerne frossen)

¼ rød paprika

⅙ av en økologisk agurk

Saften av ½ sitron eller lime

1 tsk Nordic Superfood yellow (tindved, nyper og multer)

1 strøken spiseskje Collagen premium +

ca 2,5 dl vann (evt kokkosvann) – du kan bruke litt mer væske om du vil den skal være mer rennende.

Tips fra oss

Vi forsøker å bruke mest mulig lokalprodusert og økologisk når det finnes. Med visse typer ingredienser er det viktigere enn andre, og her følger vi “clean 15” og “dirty dozen” listene for å få en indikasjon på hvor det er viktig. I dette tilfellet vil vi særlig anbefale å bruke økologisk agurk og jordbær, da de er ofte utsatt for flere runder med plantevernmidler før de høstes. Vi bruke økologiske frosne jordbær fra Kolonihagen (rema) eller Änglamark (coop). De fleste dagligvare butikker i dag har også økologisk agurk.

For en ekstra boost av elektrolytter og kalium kan du bruke kokkosvann i tilllegg til eller fremfor vanlig vann. Dette vil både tilføre mer næring, men også gi litt sødme og friskhet til smoothien. Dette får du tak i alle helsekostbutikker.