Adaptogenn energi + økologisk goodness Bloomy Drinks til en superdrikk!

Bloomy drinks

Sukker og koffein til å stimulere? Nei takk!

Ideen bak Bloomy Drinks og bruke av adaptogener for energi, ble startet av en gjeng som var lei av all såkalt “funksjonsdrikke” på markedet. Alt man fant i hyllene av energidrikk var full av sukker, koffein og kjemiske tilsetninger. De ble inspirert til å skape noe bedre, for både kropp og planet. Ved å dykke inn i urgammel tradisjon og visdom, samt nyere forskning, fant de en spennende verden av urter og røtter som har blitt brukt i over hundre tusen år i Ayuverdisk og kinesisk urtemedisin for å gi bedre helse og velvære.

Disse urtene og røttene er tatt fra en gruppe nyttevekster kjent som adaptogener. Enklere sagt kan man si at virkemidlene i disse plantene tilpasser seg ditt behov (adapt) og hjelper kroppen hjelpe seg selv. De fremmer balanse for din kropp og hjelper motvirke stress. I tillegg inneholder adaptogener et spesielt høyt innhold antioksidanter som bidrar til et velfungerende immunforsvar – noe de fleste av oss trenger i en hektisk og travel hverdag.

De siste årene har disse vidundervekstene også dukket opp i den vestlige delen av verden, ikke bare for “de alternative”, men som en av de hotteste velværetrendene akkurat nå. Det er en trend vi i Oh Yes kan si ja til!

Nedenfor gir vi deg en introduksjon til superplantene som finnes i Bloomy Drinks sin sprudlende energidrikk!

Panex ginseng adaptogen
Schisandra adaptogen

Adaptogener 101. Where all the magic happens

Panax Ginseng

Ginseng er en av de mest kjente og studerte adaptogene som finnes. Den er mest kjent som en oppkvikkende rot som stimulerer sentralnervesystemet og gir energi. Den bidrar også til et skarpere sinn og forbedret hukommelse; Den perfekte urten hvis du kjenner deg litt utmattet og sliten.

Ginseng er også proppfull med antioksidanter som bekjemper frie radikaler og bidrar til å holde huden ung og frisk. Planten inneholdet blant annet saponin, et stoff som forhinder at UV-stråler gir pigmentflekker og skader i huden. I tillegg har ginseng en antiinflammatorisk effekt på huden; Noe som er grunnen til at dette har blitt en populær ingrediens i blant annet koreansk hudpleie.

Russisk Rot

Russisk rot, også kjent som “Eleuthero” på engelsk eller sitt klengenavn Sibirsk Ginseng, har i moderne tid blitt viden kjent etter Sovjetunionen sin flittige bruk på 70- og 80-tallet. Her ble roten brukt av alt fra medaljevinnende OL-deltagere til kosmonauter som inntok denne fantastiske lille roten for å hjelpe kroppen restituere etter en lang romferd. Under samme tid ble det gjennomført et hundretalls studier på russisk rot – som gjør det en av de mest veldokumenterte adaptogenene.

Aktive personer og atleter kan dra fordeler fra Russisk rot da den øker utholdenheten, samt korter ned restitusjonstiden og forhindrer et svekket immunforsvar etter beinharde treningsøkter. Roten fungerer også som en nerveberoligende og bidrar dermed til bedre søvnkvalitet.

Kinesisk Kvann

Kinesisk kvann har i flere tusen år vært flittig brukt i kinesisk urtemedisin innenfor kvinnehelse – og har derfor også fått sitt klengenavn; Kvinnens ginseng.

Adaptogenet har en hormonbalanserende effekt, særlig på østrogen. Dette har vist seg i flere vitenskaplige undersøkelser å ha en gunstig effekt på å regulere syklusen, øke melkeproduksjonen hos ammende kvinner og redusere overgangsplager som hetetokter.

Schisandra

Dette lille bæret er kjent som “urten som gjør alt”; Fra å fremme mental og fysisk balanse, bidra til glødende hud til å rense blodet. Bæret er både en sterk antioksidant og fremmer et sunt immunforsvar, men har også en tosidig egenskap ved at den balanserer nervesystemet i den ene eller andre retningen etter eget behov (noe som er helt unikt for noen få adaptogener).

Ved tilfeller av enormt stress eller angst vil den fungere som en mild antidepressiv og roe nervene, som som og virker i immunforsvaret sin favør.

Men dette bæret er og mildt sentralstimulerende som kan bidra til å fremme refleks, fokus og arbeidskapasitet hos de som trenger det.

Islandslav

Islandslav er utbredt over hele den nordligste delen av kloden, inkludert Norge, og har blitt brukt i Europa i over 1000 år som både næringsmiddel og medisin. Den er mest kjent for sine positive egenskaper på luftveiene og kan være et fungerende botemiddel mot hoste, forkjølelse og luftveisplager.

I tillegg inneholder planten et hav av virkestoffer som kan bidra til positive innvirkninger på mageproblemer. Dette inkluderer slimdannende polysakkarider som beskytter betente områder, samt bitterstoffer som styrker fordøyelsen.

Sist men ikke minst, inneholder Islandslav Protolichesterinsyre som er funnet å ha antibakterielle og krefthemmende egenskaper.

Bloomy drinks elderflower