Palo Santo – En komplett guide

Chaga er en av de mest kjente medisinske soppene der ute, og er også kjent som en superfood som har fått en skikkelig oppsving de siste årene. På godt norsk kalles Chaga for kreftkjuke. Og selv om dette navnet ikke høres så fristende ut, så lover vi at etter å ha lest denne guiden kommer du til å ha enda mer lyst til å teste Chaga om du ikke har gjort det enda.

Hva er Palo Santo?

Palo santo er en tresort som er hører hjemme i Sør- og sentralamerika. Den har blitt brukt i århundrer av urbefolkninger i denne delen av verden for sine medisinske og åndelige egenskaper. Dette søtluktende treet er kjent for sin beroligende duft. Dette har har gjort Palo Santo til et populært valg for aromaterapi, åndelig rensing og insektmiddel. Og de siste årene, i en bølhge av velvære trender har Palo Santo funnet veien inn i stadig flere moderne hjem.

Nedenfor vil vi utforske de fem beste fordelene med palo santo og hvorfor du selv kan ta det i bruk i din daglige rutine.

Palo Santo: 5 gode grunner til å “fyre opp”

1. Aromaterapi

Palo santo er kjent for sin unike, søte og jordaktige duft, som sies å skulle ha terapeutiske fordeler. Når du brenner det kan røyken bidra til å rense luften, skape en beroligende og avslappende atmosfære. Samt redusere stress og angst på grunn av dens beroligende duften.

2. Åndelige og emosjonelle fordeler

I tradisjonelle søramerikanske kulturer og urbefolkninger har  palo santo blitt brukt til åndelig rensing og for å avverge negative energier i hundrevis av år. Det brukes også som et verktøy for å fremme følelsesmessig balanse og løfte ånden. Det sies at Palo Santo kan ha helbredende egenskaper som kan rense auraen, balansere energi og fremme følelser av fred, ro og positivitet.

3. Palo Santo som et naturlig insektmiddel

Palo santo regnes også for å være et naturlig insektmiddel. Den sterke duften som oppstår når du brenner treet er kjent for å frastøte mygg, fluer og andre insekter. Dette gjør det til et effektivt og naturlig alternativ til kjemiske sprayer og andre insektsmidler som typisk inneholder DEET. Som ikke bare er giftig for mygg eller mennesker, men også kan forstyrre dyrelivet til eksempelvis små fugler.

4. Naturlig luftrenser

Palo santo brukes ofte for å rense luften og er sagt å kunne  fjerne negativ energi. Når pinnen brennes, kan røyken å bidra til å rense luften for bakterier, virus og andre skadelige partikler. Dette gjør den til en effektiv, men også naturlig og giftfri luftrenser.

4. Støtter bærekraftig naturforvaltning, og støtte lokalsamfunn

Å høste palo santo-tre er en bærekraftig praksis som gjøres av lokalsamfunn i Sør-Amerika. Så omsetning av Palo Santo bidrar økonomisk til akkurat disse samfunnene. Trærne høstes Typisk etter at de har falt og har vært døde i flere år. Dette gjør også at nye trær kan vokse i stedet. Denne bærekraftige innhøstingspraksisen bidrar til å bevare både naturen og befolkningen i disse geografiske områdene for fremtidige generasjoner.

Kjøp Palo Santo og Røkelse på ohyes.no

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?