Overnight oats med tindved

Overnight oats, eller kaldgrøt som det så fint heter på norsk, er den perfekte frokosten. Det er sunt, godt og det lager seg selv over natten = du slipper å løfte en finger på morgenkvisten og kan enkelt dra med deg et glass i farta! I tillegg til dette er vår oppskrift både vegansk, melkefri og glutenfri. Og inneholder heller ikke raffinert sukker. Så dette er en digg oppskrift som funker for alle.

Noe av det vi elsker mest med kaldgrøt er at du kan variere hva som går oppi etter smak eller hva du selv har i kjøkkenskapet. Så her er enkelt og greit en god basisoppskrift, som vi har pimpet opp med kokosmelk, frø og næringsrik, syrlig og god tindvedsaft!

Tindved er ekstremt rik på C vitamin og inneholder totalt 10 vitaminer, 24 sporstoffer og 18 aminosyrer. Det bidrar til å beskytte kroppen mot frie radikaler, omega 7 er bra for slimhinnene våre og C vitaminen er en real immunbooster! For å bare nevne no

Kokosmelk gir fantastisk smak og en kremet konsistens, men kan alene bli litt heavy. Derfor lager vi vår kaldgrøt med 50/50 kokosmelk og annen plantebasert melk. Rettere sagt har vi brukt havremelk, men det var bare fordi det var det vi hadde i kjøleskapet. Har du ikke noen annen melk? Da kan du også mikse ut kokosmelken med vann.

Frokostgrøt kan så klart lages uten frø, men etter å ha prøvd med solsikkefrø klarer vi oss ikke uten! Frøene gir grøten ekstra tygg og konsistens. Frø som solsikkefrø er også kjent for å være fylt med proteiner, sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler. Og en av forselene med at overnight oats ligger i bløt hele natten er at både havre og frø blir mer lettfordøyelig.

Overnight Oats: Oppskriften

Tid: 10 min prep + over natten
Porsjoner: 2

2 dl plantebasert melk (f.eks. havremelk eller mandelmelk)
2 dl kokosmelk
1 ss lønnesirup
1 ts vaniljepulver
2 ts tindved råsaft
1 dl solsikkefrø
2 dl glutenfrie havregryn
1 klype havsalt

Slik gjør du

Miks vegansk plantemelk, kokosmelk, lønnesirup, vaniljepulver og tindvedsaft.

Vend sammen havre og solsikkekjerner.

Bland væske og tørre ingredienser sammen.

La grøten svelle litt før du fordeler det på to glass som kan stå i kjøleskapet over natten.

Topp gjerne kaldgrøten med f. eks. skivet banan og bær, bipollen, kokosflak, Nordic Superfood Yellow bærpulver. Uansett hva du velger blir det ikke feil, bare sleng på litt av det du elsker!

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?