Oh Yes sin rene standard

I en jungel av buzzord, trender og produkter som både er definert som “clean”, etiske og bærekraftige har vi valgt å definere hva “rent” betyr for oss.

Uansett hvordan produktene på ohyes.no er merket, vil vår rene standard gjelde for alt vi sender. Dette anser vi som hygienefaktor – og har gjort jobben med å undersøke alle ingredienser og råvarer. Samt alle ledd i verdikjeden til produsentene, slik at du skal føle deg så trygg som overhodet mulig.

Over 90% av vårt sortiment er vegansk

Og der vi har gjort unntak skal vi være sikre på at råvarene og metoderne som er brukt ivaretar både dyrevelferd og naturressursene.

Vi jobber med produkter som er økologisk sertifisert, når det er mulig

Og når det ikke går, spør vi hvorfor og krever sporbarhet slik at vi er trygge på at det ikke finnes rester av plantevernmidler i produktene. Samt at de er dyrket og produsert med hensyn til naturens ressurser.

Vi ser ikke bare på selve produktet og råvarene, men også emballasjen og selskapet som produserer varen

Slik at vi vet at vi utelukkende jobber med leverandører med like høy integritet som oss – og har et bevisst forhold til planeten og bruk av ressurser.

Smaken skal være god og designet skal være vakkert og funksjonelt

Du skal alltid være trygg på at det er verken giftstoffer, fyllstoffer eller andre unødvendige eller potensielt skadelige ingredienser i produktene.

Vi stiller krav til leverandører og produsenter om at de kan dokumentere ingredienser og alle anskaffelser av råvarer

Og vi vil alltid stille de viktige spørsmålene

Er råvarene naturlige eller syntetiske?
Finnes det flere potensielle kilder til en spesifikk ingrediens? Hvis ja, hvorfor er dette den beste? Kan alle påstander rundt både ingredienser og virkning backes opp på en god måte?

Vi liker ikke begrepet “sunt” da det er mange måter å definere dette på. Men har satt noen retningslinjer basert på den aller nyeste forskningen kombinert med våre egne erfaringer av hva kroppene våre har godt av.

I tillegg ønsker vi å være inkluderende og at det skal være enkelt for deg å velge om du har allergier, intoleranser eller andre behov i forhold til diett.

Vi tror på at det du putter både i deg og på kroppen skal være primært plantebasert, trygt og så naturlig som mulig med minimal prosessering

Igjen stiller vi noen grunnleggende spørsmål

Hva vet vi egentlig om tryggheten til en ingrediens? Finnes det noen risiko for brukeren eller miljøet ved å bruke denne ingrediensen. Enten for seg selv, eller når den er brukt i en mat- skjønnhets- eller velværeprodukt?

I produksjonen av et produkt er det ofte flere ledd i en verdikjede fra produksjon av råvarer, hele veien til deg. Og vår jobb her er å sikre at alle våre produsenter og leverandører jobber på en måte som sikret at alle menneskene involvert jobber med trygge arbeidsvilkår og får en rettferdig lønn. Samt at det ikke finnes noen elementer av dårlig dyrevelferd på reisen heller.

Når det er mulig velger vi produkter som er sertifiserte med f.eks. Fairtrade, Cruelty free og Leaping bunny. Hvis produktet ikke er sertifisert krever vi dokumentasjon på at både menneskerettigheter og dyrevelferd er ivaretatt i alle ledd.

For oss betyr også etisk handel en økonomi der små og mellomstore bedrifter, samt et mangfold av produsenter og leverandører får lov å operere. Der det stilles høyere krav til kvalitet enn lave priser. Slik at man er sikker på at alle, i alle ledd av verdikjeden får en rettferdig lønn for de beste råvarene. Og hvor du også kan føle deg trygg på at overskuddet er fordelt mellom alle, fremfor kun eieren av merkevaren som sitter igjen med den desidert største biten av kaken.

I tillegg vil våre spiselige produkter alltid være…​

Vi har personlig erfart hvor mye en endring i livsstilen kan bety for helsen. Derfor er det noen faktorer vi mener alle kunne ha godt av å redusere. Men vårt hovedmål er å tilby et inkluderende sortiment som gavner alle.

Gluten- og melkefrie

uten rafinert sukker

fri for kunstige tilsetninger

aldri ultraprosessert

Som del av vår rene standard holder vi også alltid et løfte om å…

Som en del av vårt engasjement for renhet, streber vi etter mer enn å bare tilby produkter. Vi er også forpliktet til å opprettholde høyeste standarder for integritet og kvalitet i alt vi foretar oss.

INCI

For å garantere at våre kunder kun mottar det aller beste, bruker vi alltid den anerkjente INCI-listen for å identifisere ingrediensene i våre produkter.

Opprinnelse

Vi utfører detaljerte undersøkelser og henter dokumentasjon for å verifisere opprinnelsen til hver enkelt ingrediens.

KURATERT

Vårt utvalg av produkter er nøye kuratert. Vi tester alle produkter på oss selv og på frivillige for å undersøke eventuelle sensitiviteter og for å vurdere effektiviteten.

Kunnskap

I tillegg sørger vi for å basere våre påstander om ingrediensene på solid forskning, slik at du kan være trygg på at våre produkter er både sikre og effektive.

Vi unngår alle ingredienser som er
  • BHA (Butylated Hydroxyanisole)
  • Ethanolamines
  • Ethoxylated Ingredients
  • Formaldehyde

Alt vi nevner her er «grupper» med ingredienser. Eksempelvis parabener – og som du kanskje kjenner til, finnes det en lang liste med forskjellige parabener. Sjekk ut vår Dirty List for en komplett oversikt over alle ingrediensene vi unngår fra A–Å.

Samt noen ingredienser vi tillater, men du kanskje har spørsmål rundt.

Noe du lurer på?

2
0