Lag din egen håndsprit med eteriske oljer (WHO Godkjent formel)

Over hele internett florerer det med spørsmål i disse dager, om hvordan å lage din egen trygge antibac. Vi får også stadig spørsmål om hvilke som er de beste eteriske oljene å bruke i din egen håndsprit.

Det finnes mange ulike formler der ute, noen som er relativt milde. Det kan være fint i normale situasjoner, men akkurat nå har vi valgt å basere vår oppskrift på Verdens Helseorganisasjon sin egen. Nettopp for å sikre et godkjent produkt som man er 100% sikker på at fungerer effektivt mot Covid-19. 

Den største delen av oppskriften er Alkohol, og det er viktig å huske at dette er selve helten i formelen da det er den som dreper virus. Med det sagt er velvære også noe vi har fokus på i disse dager, så derfor bruker vi pleiende ingredienser og styrkende eteriske oljer i tillegg slik at hendene dine ikke tørker ut, og det lukter godt.

Men husk!

Å vaske hendene med varmt vann og en naturlig, men effektiv såpe er den aller beste måten å holde god håndhygiene. Overdreven bruk av desinfeksjon kan bidra til å svekke den naturlige bakteriefloraen i kroppen din, som er en av de viktigste tingene du har for et sterkt immunforsvar. Vi anbefaler derfor kun å bruke håndsprit når vann og såpe ikke er tilgjengelig.

Oppskrift og fremgangsmåte

For å lage 80ml trenger du:
  • 60 ml med 95% gnialkohol. Denne vil ofte være merket som as Isopropyl alcohol eller isopropanol på apoteket eller der du kjøper det på nett.
  • 3.75ml Hydrogen Peroxide – Dette er kun nødvendig om du lager så mye at det skal vare i månedsvis.
  • 1,25 ml Glyserol – dette bidrar til å binde fuktighet i hendene
  • 15 ml Aloe Vera gele dette fukter også og pleier hendene
  • I tillegg til WHO sin oppskrift tilsetter vi 15 dråper valgfrie eteriske oljer. 

Vi anbefaler å blande alle ingrediensene i en sprayflaske. Dette fåes flere steder inkluder Clas Ohlson og Flying Tiger. Denne typen formel vil ikke får den samme geléaktige konsistensen som mange ferdig antibac produkter har. Da ingrediensene som gir denne konsistensen ikke kan kjøper av allmennheten. Derfor anbefaler vi en spray for å unngå søl.

Hvilke eteriske oljer er best å bruke i hånddesinfeksjon?

Oljer som eukalyptus, lavendel, sitron, rosmarin og tea tree har alle veldokumenterte antibakterielle og antivirale ingredienser. Men husk, her er det spriten som er den ekte helten for å bekjempe spredning av coronavirus.

Eteriske oljer finner du her. Resten av ingrediensene skal finnes på ditt nærmeste apotek.

Eteriske oljer bidrar til litt ekstra følelse av velvære. Og for noen kan disse oljene også bidra til lette symptomer av ulike tilstander fra søvnløshet og hodepine til stress og angst.

Orker du ikke lage din egen antibac? Da finner du et utvalg pleiende håndsprit i nettbutikken vår også.

Les også: 6 oppskrifter på nyttige ting du kan lage med eteriske oljer selv

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?