Matcha

Hva er Matcha, og er det verdt å hive seg på trenden?

Det kan nesten virke som om matcha har tatt igjen avocado som mest "instagrammable" food item der ute. Med sin flotte grønne farge og mange bruksområder er det vanskelig å ikke bli fristet. Men hva er egentlig matcha, og hvorfor har det blitt så populært? Her får du vår versjon av Matcha 101 fra hva det er og  ulike bruksområder. Og selvsagt alle de ulike helsefordelene som gjør matcha til den ultimate superfooden.

Hva er Matcha?

Matchapulver kommer fra samme plante som grønn te – men er dyrket på en litt annen måte. Ved å dekke til teplanten 20-30 dager før innhøsting, unngår de direkte sollys. Dette øker produksjonen av klorofyll, mengden aminosyrer, og gir den flotte grønne fargen matcha er så kjent for.

Så fort tebladene er plukket, kvernes de til det vi i dag kjenner som matchapulver, klart til å drikkes eller blandes ut i mat.

Økologisk matcha med visp

Hvordan bruker man Matcha?

Dette magiske pulveret kan både drikkes som te, enten med eller uten melk. Men kan også brukes i smoothie, eller i baking og matlaging. Matcha er derfor et utrolig allsidig pulver, som er enkelt og tilberede og smaker godt. Om du ikke elsker smaken av grønn te kan man også kjøpe blends som er smaksatte det perfekte alternativet når du ønsker å drikke matcha te. For best resultat, bruk en bambusvisp (chasen) når du rører ut matchapulveret.

Det som er så genialt med dette superfine pulveret er også at det kan brukes i så mye annet! Enten du skal bake, lage is eller lage smoothie, kan du blande matcha i for både smak, næring og en vakker grønn farge.

En global matchatrend

Selv om matcha har en lag tradisjonell japansk historie, har det for lengst blitt et “household name” i resten av den vestlige verden. I de store byene som LA, London og New York, som typisk er de første med trender, finner du allerede en rekke cafékonsept som er bygget rundt Matcha alene.

Et helt konsept bygget rundt grønn te sier du? Blir ikke det litt ensidig? Tro igjen! Takket være de utallige bruksområdene til matcha kan du nå sette ned på en café og bestille alt fra vafler og donuts til chiapuddinger og smoothiebowls laget med matchapulver. Når det fantastiske fargen i dette tepulveret gjør rettene til en umiddelbar instagram hit, har du et vinnende konsept.

Cafékonsepter med matcha til å drømme om

Foto fra venstre: Cha Cha Matcha, Matcha & Beyond, Matchaful

Den ultimate supermaten for god helse

At grønn te har mange fordeler, har blant folk flest rukket å bli allmennkunnskap. Men det som gjør matcha så unikt er at du får i den all næring fra hele bladet i pulverform. Og dermed får du også betraktelig flere fordeler av å drikke matchapulver enn vanlig grønn te.

Matchate er superrikt på både antioksidanter, mineraler, klorofyll og L-theanin. Og pulverformen gjør at du får i deg mer enn 100 x så mye næring som vanlig grønn te.

Flere av de kjente helsefordelene for kropp og sinn inkluderer:
  • Kreftforebyggende egenskaper
  • Antiinflamatoriske og betenelsesdempende egenskaper
  • Balansert egeneri og oppkvikkende egenskaper
  • Bedre hjerte- og karhelse og redusert LDL kolesterol
  • Bedre lever-helse og detox
  • Støtte til vektreduksjon
  • Beroliget sinn og mer balanse
Les også

6 forskningsbaserte grunner til å drikke matcha hver dag for the full low down på alle helsegevinstene litt matcha i livet kan gi deg.

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?