En neglelakk som er naturlig, giftfri og bra? Ja takk!

Som de fleste jenter så elsker vi neglelakk! For oss som de fleste små jenter starter denne fascinasjonen som små, når mamma lakker neglene sine, og man trygler om å få lov å få litt selv. Visste du at neglelakk er en av verstingene når det kommer til giftstoffer i kosmetikk er neglelakk? Da er du ikke alene.

I voksen alder oppdaget vi at de fleste neglelakker inneholder ingredienser som verken er bra for kroppen, eller planeten for den saks skyld. Alt vi smører på kroppen, inkludert neglelakk absorberes av kroppen. Og med neglelakk, når man er ferdig, fjernes den og ender opp i naturen på en bomullspad.

Urovekkende giftstoffer i over halvparten av all neglelakker i Norge

Noen av ingrediensen vi ønsker å unngå er blant annet: formaldehyd, toluen, DBP og parabener, for å nevne noen. Så hva er det med disse giftstoffene som gjør at vi ønsker å unngå de?

Særlig Toluen (som finnes i 30 % av all neglelakk som selges i Norge), er en av verstingene. Og har faktisk vært forbudt i maling og lakk siden 2006. Toluen er et løsemiddel, som virker ekstremt Irriterende for slimhinner. Om man sniffer nok av det ville det blitt dokumentert hjerneskader. Da Statens Forurensningstilsyn i 2006 forbød toluen i lim og spraymaling, skrev de at toluen «har evne til å gå inn i fettvev i organismer. Det kan tas opp ved innånding eller gjennom huden. Toluen som er kommet inn i kroppen, vil i stor grad lagres og gå inn i nervesystemets fett og fettvev”  Toluen er reproduksjonsskadelig og spedbarn kan også  bli påvirket i ammeperioden.

Formaldehyd er kjent for sin kreftfremkallende virkning, men brukes likevel mye i neglelakk. Det får lakken til å stivne og gir lenger holdbarhet. I tillegg til å virke kreftfremkallende kan formaldehyd gi skade på organer og immunsystemet.

Heldigvis har det skjedd en endring i verden av neglelakk de siste årene. Det finnes nå flere gode merker som unngår de vanligste giftstofferne som bl.a. Manucurist, Kure Bazaar og Nailberry. Og det har til og med dukket opp non toxic neglesalonger som The Nail Studio på Frogner, i Oslo. 

Vi elsker at det finnes masse å velge i, som er mer tilgjengelig enn noensinne!

Testvinneren

I søken på en neglelakk som vare på miljøet og helsen din, samtidig som den gir kvaliteten til tradisjonell neglelakk, prøvde vi alt vi kunne komme over fra alle verdens kroker.

Vårt valg falt på Green by Manucurist. En naturlig neglelakk basert på potet, mais, cassava og bomull. Her finner du ingenting som kan være skadelig for deg, dine negler eller miljøet. Neglelakkene er veganske, helt fri for animalske ingredienser og sertifisert cruelty free.

Manucurist har fokus på bærekraft i hvert eneste stadie i utviklingen, så alt fra produkt til selve emballasjen er så miljøvennlig som mulig – uten kompromiss på kvalitet eller design.

I søken på den beste naturlige og grønne neglelakken uten giftstoffer, kom vi over denne som en soleklar favoritt. Etter å ha prøvd mange ulike typer naturlig og giftfri neglelakk,  ble denne best i test!

Det finnes grønnere neglelakk som er klassifisert som 3-free, 5-free osv avhengig av hvor mange giftige ingredienser er svartelistet. Green By Manicurist er 9-free. Dette betyr en naturlig neglelakk som er helt fri for:

  • Formaldehyde
  • Dibutyl Phthalate
  • Toluene
  • Formaldehyde Resin
  • Camphor
  • Xylene
  • Bly
  • Parabener
  • Ethyl Tosylamide

Naturlig neglelakk for alle og enhver

Det at denne grønne neglelakken er uten disse giftstoffene,  gjør den til et  trygg for alle dine familiemedlemmer, store som små, i tillegg til å ikke virke skadelig på miljøet og naturen, når den skylles ned i avløpet.

Vi elsker også fargeutvalget, enten det er hvit eller sort neglelakk til duse pasteller, frisk korall eller knallrød du er ute etter. Topcoaten kan også brukes som er blank lakk. Og i serien finner du også en mer naturlig neglelakkfjerner som er uten aceton, men også er utrolig effektiv til å fjerne neglelakken.

Er du på utkikk etter noe enda mildere til de aller minste bør du sjekke ut petite Manucurist, en vannbasert og vannløselig neglelakk for barn.

Se hele utvalget fra manucurist i nettbutikken

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?