Funker Deodorant uten Aluminium for meg? Alt du trenger å vite om naturlig Deo

Den mest vanlig spørsmålet rundt naturlig deodorant uten aluminium, er om det fungerer i det hele tatt. Mange har prøvd, veldig kort, men med lite hell. Derfor ønsker vi å guide deg gjennom hvordan du kommer i gang, bruker deodoranten riktig og finner en som passer for deg.

En av de vanligste årsakene til at mange kan oppleve at en naturlig deodorant ikke fungerer er fordi armhulene er vant til å få svettehemmende ingredienser påført hver eneste dag – og dette har de kanskje fått i årevis.

Det vil derfor ta litt tid før armhulene finner tilbake til sitt sanne og naturlige seg. Dette kan derfor bety at man kan oppleve mer svette og lukt i en periode etter bytte til deodorant uten aluminium. Men fortvil ikke,  dette går over!  Du må bare være tålmodig, og gjøre ting rett.

Noen opplever at én type deodorant også fungerer bedre for de enn en annen, enten det er krem, spray eller roll-on, eller et spesifikt merke med sin unike formel.

Her finner du hele utvalget vårt av naturlige deodoranter uten aluminium eller parabener.

Hvor lenge varer naturlig deodorant?

Hvor lenge en naturlig aluminimsfri deodorant varierer fra person til person og hvor mye du svetter. Den kan vare hele dagen, og den kan vare i 8 timer. Du øker sannsynligheten for at den varer om du bruker en god såpe som tar vekk rester av gammel deodorant fra tidligere når du dusjer. Ren hud er alltid det beste utgangspunktet for at bakterier som bidrar til dårlig lukt ikke oppstår, og det anbefales derfor å alltid påføre deodorant på helt rene armhuler. Om du ikke er nydusjet på morgenen, vask deg gjerne med en klut.

deodorant tilpasset sensitiv hud

Svetter jeg mer med naturlig deodorant?

Kroppen er en fin ting, og den svetter akkurat så mye som du trenger å svette for å opprettholde en god balanse i kroppstemperaturen din. Hvor mye man svetter er individuelt, og en deo uten aluminium gjør ikke at du svetter mer. Over tid kan noen faktisk oppleve at de svetter mindre med en naturlig deodorant, nettopp fordi kroppen og hormonene dine blir i bedre balanse jo mer naturlige ting du tilfører den. Du slutter å “tvinge” kroppen til å detoxe giftstoffer den eksponeres for.

Helt i starten kan flere oppleve at deodoranten ikke fungere. Jo lengre du har brukt konvensjonell deodorant med aluminium og andre kjemikalier jo større sannsynlighet er det for at kroppen trenger en avvenningsperiode.

Lengden på denne perioden vil varierer, men å lukte litt, og svette litt mer kan være helt normalt opptil en måneds tid. For å komme deg gjennom denne perioden; Ta med deg en klut eller wipes i vesken – Opplever du dårlig lukt kan du bare freshe deg opp ved å finne din nærmeste håndvask. Vi som er kvinner skal også være litt obs på at vi ofte kan lukte litt sterkere under menstruasjonen.

deo uten aluminium som funker

Viktige ting å huske på ved overgang til deodorant uten aluminium

Husk at flere faktorer påvirker om en naturlig deodorant fungerer som den skal, og det er viktig at man tar høyde for dette

  • Påfør deodorant på rene armhuler: Svettelukt oppstår fra bakterier. Så om du dusjer på kvelden og påfører deodorant på morgenen kan det ha oppstått svettebakterier over natten.
  • Husk å vaske deg ordentlig før du påfører nye deodorant. Deodorant oppå svette og gammel deodorant kan gjør vond lukt enda verre. Lukten kommer nemlig ikke fra svette, men bakterier og ubalanse.
  • Gi det tid: Enten naturlig deodorant er nytt for deg, eller du bare har byttet merke. Ha litt tålmodighet. Etter tiår med deodoranter som trekker inn, blokkerer svettekjertler og skaper ubalanse i naturlige prosesser trenger kroppen en avgiftning.  Du må akseptere at naturlig deodorant ikke er helt det samme som den vanlige deodoranten og du må derfor smøre deg med litt tålmodighet. Dette kan også gjelde i overgang fra et merke til et annet, da alt som er nytt for kroppen gjerne trenger litt tilvenning.
  • Livsstil og naturlig syklus: Vær obs på at særlig kvinner kan ha ulik kroppslukt gjennom syklusen, og særlig under menstruasjon kan man lukte litt mer enn ellers. Hvordan du lever vil også påvirke kroppen sin naturlig lukter. En ren livsstil med et naturlig og sunt kosthold som består av mest planter, råvarebasert kosthold, begrenset med alkohol og minst mulig giftstoffer. Vil gi kroppen din mindre avgiftning å jobbe med, og derfor også gjøre at din kroppslukt blir mer behagelig.
  • Klær i naturlige materialer: Har du noen gang lagt merke til at klær i 100% ull, bomull eller lin veldig sjeldent får sterk svettelukt? Jo, det er fordi disse naturlige fibrene puster som gjør at det ikke oppstår like mye bakterier.  Disse naturmaterialene kan også virke naturlig antibakterielle. Vi oppfordrer derfor til å velge klær i naturmaterialer, som økologisk eller resirkulert bomull – både for luktens og planetens skyld.
  • Magnesiummangel: Det anslås at over halvparten av alle nordmenn har for lite magnesium i kroppen. Dette er et viktig stoff for mange funksjoner som for eksempel søvn og restitusjon. Et litt mindre kjent symptom derimot er mye svetting og unødvendig svettelukt. Den aller beste måten for huden å absorbere magnesium på er via huden. Man får kjøpt magnesium olje, som man bl.a. kan smøre under armhulen. Ellers er Epsomsalt en rik kilde til magnesium, så et bad eller fotbad med epsomsalt noen dager i uken kan bidra til å få opp nivåene av dette viktige mineralet i kroppen.

Usikker på om naturlig deodorant er noe for deg? Les vår guide til hvorfor det er viktig å velge en trygg og naturlig deodorant uten aluminium her.

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?