Eteriske oljer som emosjonell og mental støtte under isolasjon

Eteriske oljer har mange egenskaper. Fra helseperspektiv tenker mange på hvordan disse blir brukt i aromaterapi. Her er vår lille guide på hvordan man kan bruke eteriske oljer som emosjonell og mental støtte.

Kjære alle sammen. Det siste året med Covid-19 har vært utfordrende for alle, uansett hva din virkelighet er. Men før vi begynner å bable om eteriske oljer igjen husk følgende:

Det er viktig å følge myndighetene og Verdens Helseorganisasjon sine råd rundt smittevern og hygiene. Når du ikke har tilgang på håndvask anbefales håndsprit. Vi har også publisert en egen formel på en pleiende og effektiv håndsprit her.

Eteriske oljer har mange egenskaper. Fra helseperspektiv tenker mange på hvordan disse blir brukt i aromaterapi. Eksempelvis er oljer som eukalyptusolje, tea tree oil og peppermynteolje,  både bakterie- og virusdrepende, så vel som styrkende for immunforsvaret og luftveiene.

Men det som er like viktig, under en tid med isolasjon og usikkerhet, er god mental og følelsesmessig helse. Dette er noe de fleste har fått kjenne på under corona pandemien. Én av de viktigste egenskapene eteriske oljer kan bidra med er å skape en mer positiv atmosfære hjemme for deg og dine kjære.

Duften av en olje du er glad i alene,  kan bidra til å løfte humøret og gi en følelse av velvære. Og for noen kan disse oljene også bidra til lette symptomer av ulike tilstander fra søvnløshet og hodepine til stress og angst.

Hva er eteriske oljer?

Eteriske oljer er i sin enkleste form planteekstrakter. De er laget ved å dampe eller presse ulike deler av en plante (blomst, rot, frukt eller blader) for å fange komponenter som avgir en duft eller parfyme. Det kan ta flere kg med planter for å produsere en eneste liten flaske med eterisk olje. I tillegg til å lukte godt kan eteriske oljer også ha andre egenskaper som å virke oppkvikkende, samlende eller beroligende.

Noen av måtene ulike oljer kan gi følelsesmessig støtte inkluderer:
  • Beroligende: lavendel, frankincense
  • Oppløftende og fokus: bergamot, sitrongress, peppermynte
  • Mindre stress og angst: patchouli, sitrongress
  • Sensualitet: rose, ylang ylang, sedertre

En enkel måte og bruke oljer hjemme er via en diffuser. Men du kan også massere et par dråper på håndledd eller halsen. Eller inkludere i dusjen hver morgen med noen dråper på en svamp. For flere tips til deilige og nyttig produkter du kan bruke eteriske oljer til, les våre guide her.

For mer generell info om eteriske oljer anbefaler denne artikkelen som gir deg svar på de aller viktigste spørsmålene. Og om du er usikker kan du alltid kontakte oss, så svarer vi på dine spørsmål.

Stay safe xx

 

Del med andre ✌🏽

Kanskje du også vil lese?