Rå blåbærkake

21 May , 2018

Vi har latt oss inspirere av Oslo Raw og Tiril Refsum sin nye bok Rågodt. Livet er en nytelse, så en kake behøver ikke bare smake godt, den kan gjøre godt for kropp og sinn. Alle hennes oppskrifter er glutenfrie, plantebaserte (veganske), fri for raffinert sukker og fylt med naturlig, levende mat. 

Vi har lekt oss—så her kommer vår utgave av Tiril sin Blå regnbue kake—med blåbærsaft og Rødt bærpulver fra Nordic Superfood

Når vi oppdaget produktene fra Nordic Superfood, forelsket vi oss med en gang i hvor enkle de er å bruke, og hvor fantastisk de smaker. Endelig supermat som man ønsker å tilsette for smaken sin skyld! Perfekt til smoothies, grøt, yoghurt, baking og hva enn fantasien byr på. Så først litt om de to produktene vi har brukt—som smaksetter og fargelegger denne lette, friske og sommerlige kaken: 

Rødt bærpulver: Rips — tyttebær — tranebær 

Oppe i nord, i de nordiske skogene vokser bærene helt vilt i et urørt miljø. Antioksidanter er bærenes eget immunforsvar — kombinasjonen av de lange, harde vintrene og 24 timers sollys på sommeren fyller bærene med ekstra antioksidanter og vitaminer. Nordic Superfood sine bærpulver består av 100 % rent pulver fra nordiske ville, håndplukkede bær. Uten tilsetninger eller tilsatt sukker. Økologiske viltvoksende bær fra den nordiske naturen. 

Les mer

Råsaft: Blåbær

Nordic Superfood sine råsafter består av råsaftkonsentrat av 100 % ferske eller fryste, ville bær. Nordic superfood sine pulver og juicer er også helt unike ved at de bevarer all biologisk næring ved å bruke hele bæret — både skall, fruktkjøtt, juice og frø. 

Mye av bærenes næring, inkludert sunne fettsyrer, finnes faktisk i frøene. Fruktkjøttet og saften inneholder 30–40% av næringsinnholdet og skallet ca. 20%. Det betyr at 40–50% av næringen sitter i frøene.

Les mer 

Se oppskriften under bildet 👇🏻

 Nordic Superfood Råkake

Oppskriften

Tid: 1 time + 2 timer på frys
Utstyr:
Foodprocessor, blender + 25x25 cm rund eller firkantet springform
Før du begynner:
Legg cashewnøttene i vann, gjerne kvelden i forkant eller et par timer før du skal lage kaken slik at de blir helt myke. 

Blenderen gjør vaniljekremen litt mer luftig, men om du ikke har, kan du også bruke en foodprocessor. 

Ingrediensene

Kakebunn

2 dl havregryn 
2 dl hasselnøtter
2 ss mandelsmør
½ ts vaniljepulver
15 dadler uten sten
½ ts havsalt
2 ss lønnesirup

Vaniljekrem 

6 dl bløtlagte cashewnøtter
4 dl kokoskrem 
4 ss lønnesirup
2 ss sitronsaft
1,5 dl smeltet kokosolje
1 ts vaniljepulver
¼ ts havsalt

Lilla krem

4 ss Nordic Superfood blåbær råsaft

Rosa krem

1 ss Nordic Superfood Rødt bærpulver

Slik gjør du

Kakebunn 

Hell av vannet på cashewnøttene og ha alle ingrediensene til kakebunnen, utenom sirup, i en foodprocessor og kjør til en grov deig. Tilsett sirup og kjør videre til deigen blir klissete og samler seg litt. Den skal være mulig å forme med hendene. Om den er for tørr, tilsett litt mer sirup eller flere dadler. Dekk springformen din med bakepapir og press kakedeigen ut i formen med fingrene. Sett i fryseren mens du fortsetter på kremen:

  Vaniljekrem 

  Ha alle ingrediensene til vaniljekremen i en blender og kjør til en jevn og fin krem. Fordel kremen likt i 3 skåler. 

   Lag 1: Rosa krem 

   Ha den ene skålen med krem tilbake i blenderen sammen med bærpulveret for å lage den rosa kremen. Ta kakebunnen ut av frysen og fordel den rosa kremen. Slå formen litt i kjøkkenbenken og "rist" den litt for at kremen fordeler seg pent i formen. Sett formen tilbake i fryseren til kremen har satt seg litt. 

    Lag 2: Vaniljekrem

    Ta kaken ut av frysten og fordel vaniljekremen på samme måte og sett kaken inn i fryseren igjen. 

    Lag 3: Lilla krem 

    I den siste skålen med krem, tilsett blåbærsaft og rør sammen med en skje. Ta kaken ut av frysen igjen og fordel den lilla kremen på samme måten og sett kaken inn i fryseren igjen og la den stå i minst 2 timer.

     Servering 

     Råkaker er perfekt å ha på lur i fryseren! Ta den ut ca. 1 time før servering eller la den stå i kjøleskapet over natten. Pynt med friske bær og kanskje litt tørkede blomster, og NYT!


      

     Legg igjen en kommentar

     All blog comments are checked prior to publishing