Derfor er nordiske bær og vekster daglig det beste kosttilskuddet du får

27 Feb , 2019

Et kosthold med innslag av nordiske bær og vekster kan bidra til å gi kroppen din all den næringen den behøver. En av grunnene til at dette er så effektivt er kombinasjonen av antioksidanter, vitaminer og mineraler pakket sammen med kostfiber, akkurat slik naturen lagde det.

I følge Alicja Wolk  (Proffessor, Karolinska Institutet, Epidemiology, Nutrition and Dietetics and Public Health) er det stor forskjell på å få i seg antioksidanter via tabletter og ekte mat. En pille kan typisk inneholde et titalls vitaminer og mineraler, mens i ekte mat finnes det både kostfiber og et tusentalls antioksidanter – som gjør en enorm forskjell på opptaket av disse stoffene.

Når antioksidantene kommer pakketert sammen med fiber blir den nemlig liggende i magesekken lengre der de nøytraliserer frie radikaler. Det finnes og flere studier som har bekreftet at fiber bidrar til å frakte de viktige antioksidantene, som nordiske bær er proppfulle av, fra tynntarmen til tjukktarmen der de kan beskytte mot visse typer kreft.

Den nordiske naturen har det høyeste mangfoldet av bær i hele verden og på grunn klimaet de vokser i, har ville, nordiske bær en ekstremt høy konsentrasjon av antioksidanter. Nordic Superfood sine pulver og råsafter bruker hele bæret; Inkludert skall, saft, fruktkjøtt og frø – noe som gjør at du får i deg all næring tilgjengelig. Produktene er fremstilt uten varmebehandling, som også gjør at all næring er bevart. Det betyr at du ikke bare får i deg vitaminer, mineraler og antiokidanter, men også kostfiber og enzymer. Dette er viktig for fordøyelse og opptak av næring. I tillegg bidrar det til sunn tarmhelse, noe som en rekke forskning nå har påvist er essensielt for både god fysisk og mental helse.

”Jag skapade Nordic Superfood av flera anledningar. Folk äter för onyttig mat och för lite frukt och grönt. Dom kompenserar med vitaminpiller för att vara på den säkra sidan – det är här Nordic Superfoods produkter kommer till användning.  Det är MAT, men på ett nytt smart och innovativt sätt, som är gott, enkelt och lätt att få i sig i en stressad vardag. - forteller grunder og CEO Linda Myrberg.

Många har inte tid att vara hälsosamma, och har svårt att navigera i hälsodjungeln. Det är enkelt att ta ett vitaminpiller istället, och man har inte alltid kunskap omkring hur skadligt det faktiskt kan vara i fel doser.

Dette er Nordic Superfood

Nordiske superblandingar

BLUE

blåbær, aronia, solbær

RED

tytteær, rips, tranebær

YELLOW

tindved, nyper, multer

GREEN

brennesle, grønkål, myte

Pulverene inneholder 35 gram kostfiber per 100 g

Collagen premium +

Rent kollagenpulver fra norsk villfanget torsk

Råsaft

Høykonsentrerte safter av ren blåbær, solbær, tyttebær og tindved

Anbefalt bruk

I smoothie og juice, på grøt, frokostblanding og yoghurt, i raw food og baking, eller blandet med vann som en varm eller kald drikk.

Serien er fri for tilsatt sukker, tilsetninger, melk og gluten. Viltvoksende og vegansk. 

En teskje med pulver eller saft  tilsvarer ca. 100 bær som gjør at man kjapt og enkelt kan få i deg det du trenger hver dag.

Din guide til Nordisk Supermat

Selv om alle ville bær og vekster inneholder en rekke vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer trekker vi her frem noen av de absolutte stjernene som bør inngå i ethvert kosthold for optimal helse og beauty boosting fra innsiden.

Immunboosteren Tindved

Også kjent som nordens gull – dette bæret inneholder høyere konsentrasjon av C-vitamin enn noen andre frukter eller bær. Videre finnes betydelige mengder mineraler som svovel, selen, sink og kobber.  Fruktene er også en rik kilde for essensielle fettsyrer som bl.a. omega-7. Mange av disse innholdsstoffene fungerer som kraftige antioksidanter.

Antioksidantbomben Nype

På OREC sin rankingliste over mest antioksidantrik mat går nypen nesten rett til topps med 39,46 mmol per 100 gram (5 x så mye som blåbær, som også rangeres veldig høyt). I tillegg til dette inneholder nyper 60 ganger mer C-vitamin enn sitrusfrukter.

Summen av dette gjør nyper til en uslåelig kombinasjon når det gjelder både prevensjon av sykdommer som kreft, men og som en daglig beauty booster fra innsiden.

Fettforbrenneren Tyttebær

Forskningen har nå påvist at av alle verdens bær er tyttebær den mest effektive til å støtte opp fettforbrenning. Dette bæret skiller seg ut fra andre bær med at de har høyt innhold av proanthocyanidiner, en type polyfenol. Laboratoriestudier har vist at tyttebær og solbær er noen av bærene som har hemmende effekt på lipase som er involvert i fettfordøyelse.

Detox- og Beautydronningen Brennesle

Brenneslen er en urt med kraftig "blodrensende" egenskaper. Den hjelper til å drive ut giftstoffer fra kroppen gjennom å løse opp slaggprodukter fra stoffskiftet, samt har en utrensende effekt på fordøyelsen.

Med sine betennelsesdempene egenskaper har den også blitt brukt mot betennelser, astma og allergi. Denne egenskapen gjør den og veldig nyttig mot problemhud ettersom den demper inflammasjon i huden og fremskynder helbredelsen av sår og eksem.

Brennesle er dessuten rik på vitamin A og C, jern, kalium, mangan og kalsium.

 

Legg igjen en kommentar

All blog comments are checked prior to publishing