Helse & Velvære

5 clean swaps du kan gjøre på baderommet i dag: for maksimal impact og minimal effort

manucurist-terracotta-neglelakk

1. Deodorant uten Aluminium

Deodorant, og særlig tradisjonell antiperspirant inneholder en rekke potensielt skadelige ingredienser. Den mest kjente man skal unngå er aluminium, men listen inkluderer parabener, ftalater, silikon og en rekke andre syntetiske ingredienser. Derfor er bytte til en naturlig deodorant uten aluminium noe av det enkleste du kan gjøre for din helse.

Og ikke bar er det godt for kroppen, du gjør også planeten en tjeneste, tatt i betraktning at alle stoffer du smører på kroppen havner i naturen etter en dusj, eller når du bader i basseng eller hav.

Grunnen til at Deodorant uten aluminium er #1 for oss er både på grunn av de ofte litt skumle ingrediensene. Men også det faktum at du bruker det hver eneste dag, og smører det inn under armhulene der det absorberes nære lymfene dine. Les mer om hvorfor å velge en naturlig deo er viktig for både din og planeten sin helse her.

Selv om flere og flere vet at dette byttet kan være lurt, er det mange som finner det vanskelig. For det kan være en overgang, og svettelukt kan være litt sjenerende. Men i det lange løp er det verdt det. Les hele vår guide til hvordan å lykkes med overgangen til naturlig deo her

deodorant tilpasset sensitiv hud

Magnesium deodorant fra Pure Deo Co

2. Tannkrem og tannpleieprodukter

Tannkrem er enda et produkt som de fleste av oss ikke bare bruker én, men to ganger om dager. Vi bruker det dessuten i munnen der både små rester svelges, eller absorberes i munnhulen. Derfor er å velge en mer naturlig og trygg tannpleie uten fluor noe man bør ha høyt på prioriteringslisten. Mange ingredienser du finner i en rekke tannkrem og munnskyll har blitt godt dokumentert som ugunstige for helsen, og koblet mot bl.a. kreft.

På et mer overfladisk nivå kan  for sterke produkter som munnskyll med alkohol være en bidragsyter til dårlig ånde, der ubalanse i bakteriene blir rotårsaken. I tillegg er bakteriefloraen i munnen din, knyttet til bakteriene i tarmen. Noe som gjør den utrolig viktig å ta vare på for god helse og velvære generelt. Les mer om munnen mikrobiom og hvorfor du bør velge naturlig tannpleie her.

3. Leppepleie

For mange er leppepomade og leppestift et produkt som bruker daglig og påføres mange ganger i løpet av dagen. Så enten du vil det eller ei, vil rester fra disse produktene havne i munnen din.

Mange leppestifter og gloss inneholder petrolatum, kjemiske fyllstoffer, syntetiske tilsetninger og tjære for pigment. Verken av disse er noe vi ville anbefale deg å spise på daglig basis. Heldigvis finnes det en rekke produkter i markedet i dag som er mer naturlige og trygge, men uten kompromiss på kvalitet.

multi balms fra olio e osso

Multibalms i delikate farger fra Olio E Osso

4. Mineral Solkrem

Konvensjonell solkrem inneholder kjemiske filtre som avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate og octinoxate. Selv om disse er effektive mot å filtrere ut sol kan de likevel skape allergiske reaksjoner, virke hormonforstyrrende samt i verste fall være kreftfremkallende.

I tillegg er det mulighet for at flere av disse stoffene kan påvirke biomangfoldet i naturen når når de havner i havet eller skylles av i dusjen. En rekke solkremer inneholder også syntetisk parfyme, parabener, ftalaer og petroleums-derivater som mineralolje.

Alle ingredienser som er negativt linket til helsa og/eller miljøet. Heldigvis finnes det mange gode alternativer av ulike solkremer, og du blir ikke lengre kritthvit av mineralfilter da denne teknologien har blitt veldig mye bedre!  Les mer om viktigheten av å velge en trygg solkrem her.

5. Giftfri Neglelakk

Listen over giftstoffer som potensielt kan finnes i neglelakk er lang, og på tross av dette både smører vi det rett på kroppen og skyller det ned i do når det fjernes (gjerne sammen med en giftig fjerner). En rekke konvensjonell neglelakk inneholder til og med stoffer som toluene. Som faktisk er forbudt i maling og lim, fordi det er så giftig! Ikke akkurat noe du vil påføre rett på kroppen din, spør du oss. Heldigvis finnes det etterhvert flere naturlige alternativer, uten at det går på kompromiss av kvaliteten av selve lakken. Les med om hvorfor å bytte til giftfri neglelakk er viktig her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *